• 28

    May

    Newton Virus, Virus Mac? Tentu bukan :D

    [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/aBJQ5085kSo" width="425" height="350" wmode="transparent" /] In the beginning were harmless computer viruses. Viruses born out of the wit of early computer adopters, viruses whose sole purpose was to surprise and amuse. A non-destructive form of artificial life. We wanted to revive this golden era, and went on to create our first computer virus. We chose to do it for mac as the platform is still a virgin territory ;-) Spice up your colleagues’ day with our Newton Virus, the first virus to introduce gravity to your laptop, causing the desktop icons to fall down as if subject to the gravitational pull from the real world. Newton Virus comes on a USB key for manual infection. Simply plug the key into a computer and the virus will autom
  • 9

    Apr

    Kapan terakhir Anda menyanyikan Indonesia Raya?

    Berkaitan dengan ditutupnya beberapa situs oleh pemerintah, saya jadi teringat pengalaman beberapa waktu lalu bersama anak saya (Alif 10th dan Aisyah 8th). Siang itu pulang sekolah aisyah kesulitan memahami lagu anak-anak karangan AT Mahmud (ada yang masih ingat dengan nama pengarang lagu anak2 ini?) berjudul Awan Putih. Setelah mencari keberbagai situs akhirnya setengah putus asa saya mencoba mencari ke Youtube. Dan sungguh diluar dugaan, saya menemukan Awan Putih yang dinyanyikan seorang anak bersama penyanyi malaysia terkenal Siti Nurhaliza! Hal yang lebih mengejutkan lagi adalah, saat mencari lagu INDONESIA RAYA, saya menemukan sebuah klip hitam-putih dengan framerate terpatah2 melantunkan lagu kebangsaan negeri ini dengan begitu patriotis. Kontan hati saya dipenuhi kerinduan masa2 la
  • 9

    Apr

    Main2 dengan Roy Suryo, berani?

    [kml_flashembed movie="http://www.pictogame.com/game.php?game=UlQkSj03bzu9" width="450" height="300" wmode="transparent" /]
  • 2

    Apr

    HEBRING, Superhero Indonesia

    [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/NPs7SQyXc8s" width="425" height="350" wmode="transparent" /] Satu lagi karakter superhero lokal ciptaan anak bangsa, HEBRING. Sebuah animasi pendek yang dibuat dalam waktu yang singkat tapi sudah sangat bagus untuk ukuran standar animasi Indonesia. Animasi ini meraih penghargaan pada INAICTA 2007 kemarin. Menurut Andi Martin(Main Games) sebagai pembuat karakter HEBRING ini,animasi ini dikerjakan oleh 2 orang secara full time selama 2 bulan, mulai dari konsep, 3d, animasi, dan compositing. Hebring berasal dari Sunda-Jawa Barat dengan nama asli Heru (yang merupakan plesetan dari HERO).Sebenarnya ini hanya sebagian kecil dari konsep keseluruhan yang melibatkan banyak superhero lokal didalamnya. Animasi ini berdurasi 4 menit 13 detik, dan dapat
  • 30

    Mar

    Ost Naruto: GO!!!

    [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/yI3RukqlbsY" width="425" height="350" wmode="transparent" /] We are Fighting Dreamers Takami wo mezashite Fighting Dreamers Narifuri kamawazu Fighting Dreamers Shinjiru ga mama ni Oli Oli Oli Oh-! Just go my way! Right here Right now (Bang!) Buppanase Like a dangan LINER! Right here Right now (Burn!) Buttakitteku ze Get the fire! Kewashii shura no michi no naka Hito no chizu wo hirogete doko e yuku? Gokusaishoku no karasu ga Sore wo ubaitotte yaburisuteta Saa kokoro no me Mihiraite Shika to ima wo mikiwamero! (Yeah!) Ushinau mono nante nai sa Iza mairou! We are Fighting Dreamers Takami wo mezashite Fighting Dreamers Narifuri kamawazu Fighting Dreamers Shinjiru ga mama ni Oli Oli Oli Oh-! Just go my way! Oto wo tatezu shinobiyoru kage g
  • 29

    Mar

    Geert Wilders, Fitna the movie

    Simak film kontroversial ini dengan hati lapang dan kepala dingin. Website Fitna the movie sendiri kini dalam penilikan pengelola nama domainnya. Part 1 & Part 2 [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/p5U6vSvITaM" width="250" height="205" wmode="transparent" /][kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/7ZUTloCxQ_Q" width="250" height="205" wmode="transparent" /]
  • 27

    Mar

    The Original Human TETRIS Performance

    First place in: Creative From: notsonoisy Received: 24.4% of votes [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/G0LtUX_6IXY" width="425" height="350" wmode="transparent" /]
  • 24

    Mar

    Ost XL Movie: Engkau, Konig

    [kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/jFeNrrrOI8A" width="425" height="350" wmode="transparent" /] Pernahkah kau sadar dirimu itu indah Pernahkah kau dengar kata manis untukmu Seandainya engkau tahu Reff: Engkau telah membuat hatiku mencintaimu Setulusnya aku bisa berikan untuk hatimu Engkau … Cahaya hatimu seindah kilau intan Engkau adalah cinta yang slalu ku damba Aku ingin engkau tahu Back to Reff: Love is blind Love is blind I want you now And i want you now now… Back to Reff: Dan kau mungkin yang terindah untukku Yang kan warnai hati ini selamanya Kuingin kau hadir Disisiku 3X Audio File: Download
  • 21

    Mar

    YMTiny: Mobile Java YM

    YMTiny is a free J2ME Yahoo Messenger. Directly connects to the Yahoo’s server. Just connect with your Yahoo! ID, no other registration needed. It should works on all CLDC 1.0 and MIDP 2.0 devices. Full tested with SE K510i. Features - Settable message alerts: sound (midi), vibrate, flash backlight, open IM window - Bitmap fonts for consistent GUI - “Smart Ping” maintains connection and minimizes bandwidth usage - Receives offline messages, new mail and typing notifications - Set status and custom status - View a friend’s status, show and hide offline friends - Send and receive BUZZ!!! - Run in background and auto-restore - Window and scroll animations - Stylus support - 54+2 Emoticons! - Data counter Li...
  • 13

    Mar

    Sebuah sinopsis: My Life is An Open Book

    Bagi keluarganya, ia sosok yang pemberontak dan liar. Bagi sebagian orang, ia adalah sosok teman yang biasa-biasa saja. Tidak ada yang istimewa tentang dirinya. Tapi ia pernah melewati bagian yang jauh dari benak banyak orang: mengubah hidup dan keadaannya dengan cara yang tidak biasa. Berkisah tentang hidup penulis yang berangkat dari masa kecil yang tidak bahagia dan penuh tekanan. Ia melalui masa remaja yang berandalan di jalanan dan hanyut di tengah gemerlap dunia kelam. Ia bertekad untuk bangkit dan menemukan turning point-nya, mengubah keadaan dan hidupnya. Tidak banyak orang yang nekat mendobrak nilai dan norma demi sebuah perubahan. Ketika semua bertentangan dengan kebenaran hatinya, ia...
  • 9

    Mar

    Kids, Crocs and Escalators

    Parents must watch their kids on escalators, no matter what kind of shoes the tots are wearing. Make sure that the shoelaces are tied (if there are laces); that the children are standing in the center of the escalator, away from the sides; and pay attention when a child is disembarking. And never take strollers on an escalator. (Crocs: a fashion emergency? - Andrea Mohin/The New York Times) Sepatu Crocs, sepatu karet yang berwarna warni dan populer di kalangan anak-anak dan tukang kebun, berpotensi sebagai penimbul kecelakaan di eskalator. Jurnal kesehatan Injury Prevention edisi bulan ini melaporkan bahwa antara Mei dan Agustus, telah terjadi 40 kecelakaan eskalator di Jepang yang berhubungan dengan sepatu ...
  • 8

    Mar

    Kisah Stephen Halsall di Kampung Utan, Depok

    Hallo Belly, Nama saya Indah umur saya 9 tahun oh ya Belly saya ingin mengasih tahu kalo aku ingi membikin cerita judulnya adalah si kancil “Pada suatu hari si kancil sedang berjalan-jalan d sebuah desa desa itu bernama desa kamboja saat si kancil sedang berjalan si kancil melihat sebuah ketimun itu. Pas si kancil .” Itu adalah surat Indah untuk Bailey (bukan Belly) Halsall, seorang anak laki homechooling berumur 9 tahun dari desa Greenmount, Bury, Lancashire, Inggris. Indah tidak pernah bertemu Bailey, tetapi dia bersemangat mengirim cerita rakyat Indonesia kepada teman barunya itu. Ya, Indah hanya mengenal Bailey lewat suratnya ya...
  • 27

    Feb

    Macbook Baru

    More is more. Music, photos, movies not to mention your documents and other files all start adding up. And add up they can, because the new MacBook offers larger hard drives across the line. With up to 2GB of memory standard, you can multi-task like never before. Making connections. Sometimes your work needs room. So extend your MacBook desktop by connecting a 20- or 23-inch Apple Cinema Display. But why stop the add-ons there? Your MacBook also includes two USB 2.0 ports, a FireWire 400 port, Gigabit Ethernet, audio input and headphone jacks, and a convenient lock slot. Better than ever. Inside the new MacBook is the latest Intel Core 2 Duo processor based on 45nm-process te...
  • 23

    Feb

    Punya domain? Ada webhosting gratis nih, full feature pula... wajib dicoba!

    Walau gratis tapi fitunya sebagus hosting berbayar, php dan mysql dikasih unlimited, support cPanel, pokoknya serasa hosting beneran. Coba2 dulu deh, kalau cocok tinggal pindahkan DNS. Gak perlu lagi bayar kontrak hosting bulanan atau tahunan. Hemat bow! - 250 MB of Disk Space - 100 GB Bandwidth - Your own domain hosting - cPanel Control panel - Over 500 website templates ready for download - Free POP3 Email Box and Webmail access - FTP and Web based File Manager - PHP, MySQL, Perl, CGI, Ruby. - No Ads at all ! 000webhost.com is making a revolution in web hosting industry. Look what we offer totally free:...
  • 23

    Feb

    Stop uploading Naruto or...

    Uploading film serial ke situs2 streaming video belakangan makin menggila. Mengabaikan termin copyright dan lisensi, orang dengan santai mengupload setiap episode serial tv sampai akhirnya pemegang linsensi film serial kartun favorit Naruto meradang dan memberikan peringatan (tepatnya ancaman) kepada pengelola situs streaming video seperti YouTube, situs subtitling Dattebayo, dan lain-lain. DB Halting Fansubbing Production Indefinitely, Effective Immediately 2007/12/27 Dear leechers, We have warned everyone repeatedly on the issue of streaming our subs. We sincerely appreciate everyone’s efforts to spread the Naruto/Bleach love, but were growing increasingly frustrated, not to mention worried, over o...
  • 22

    Feb

    Lirik OST Love

    Q: kenapa dengan LOVE, mesti di tonton? A: kenapa? karena dapat tiket gratis dari blogDetik Q: huuu Q: kayak abg aje :)) A: lumayan nonton gratis, hari gini semua film indon bakal gw tonton Q: aku gak pernah nonton film indon A: gak tau nih, gw sejak memperhatikan lagu2 indon jadi keseret nonton filmnya juga, abis banyak lagu yg di OST-in. gak jaminan filmnya bagus sih Q: iya klu lagu2 nya enak2 tp khusus melly aja A: iya, itu juga yg bikin gw nonton butterfly Q: ooo A: Love ini ost-nya gita gutawa Q: gak suka ma gita A: dia bawain lagu sempurna-nya andre n t bb Q: oo A: udah ah, mo mandi
  • 18

    Feb

    UNDERCOVER, P3K kecurian Mac

    Because laptops are increasingly popular, and desktops are becoming smaller and more portable, computer theft has reached huge proportions worldwide: there were about 600,000 laptops stolen in the USA in the year 2004. According to a recent FBI report, 97% of all stolen computers are never recovered. Many people we know have had their Macs stolen, often in ’safe’ situations. That’s why we developed Undercover: a unique theft-recovery application designed from the ground up for Mac OS X. What happens when my Mac is stolen? Transmission of network information Undercover transmits network information of the stolen Mac. This information includes both internal and external IP addresses and the router addre...
  • 18

    Feb

    Apple Mac, Next Major Target For Hackers and Crooks

    A web poll of 355 computer users, conducted by security firm Sophos after the discovery of the first financially motivated malware for Mac OS X, has revealed that 93% believe Apple Macs will be targeted more in future. Not surprisingly, however, half of those polled said they did not believe the problem would be as great as that faced by users of Microsoft Windows. The survey results, revealed in a Sophos podcast entitled Big Mac attack or super-sized hype, purportedly show that Apple Mac users are becoming less optimistic about the likelihood of their computers being attacked in future. According to Sophos, a similar survey two years ago, found only 79% believed that Macintosh computers wo...
  • 15

    Feb

    YM untuk beberapa User ID

    Gunakan YM untuk beberapa user id di komputer yang sama tanpa menggunakan aplikasi tambahan? Anda bisa menggunakan software dan juga bisa dengan trik di bawah ini: 1. Start - Run - Regedit 2. Buka HKEY_CURRENT_USER - Software - yahoo - pager - test 3. Pada sebelah kanan, klik kanan - New - DWORD value 4. Beri nama Plural tekan enter 2 kali dan berikan nilai 1 5. Pastikan YM anda telah dimatikan, jalankan YM dan login secara biasa. 6. Kalau masih tidak bisa coba lagi step ke-5, kalau masih tidak bisa RESTART Works on Yahoo! Messenger Versi 8.0.xxx Alternatif lain, gunakan YM Versi web bersamaan dengan YM seperti biasa.
  • 12

    Feb

    Update Leopard: Mac OS X 10.5.2

    The Mac OS X 10.5.2 Update is recommended for all users running Mac OS X 10.5 or 10.5.1 Leopard. It includes general operating system improvements that enhance the stability, compatibility, and security of your Mac. Installing this update To update to Mac OS X 10.5.2, use Software Update or the standalone installer. You only need to use one of these methods to update your computer. Software Update Standalone installer What’s included? This update delivers several improvements for both PowerPC- and Intel-based Macs (as well as improvements provided in the Mac OS X 10.5.1 update.) Active Directory AirPort Back to my Mac Adds support for more third-party routers, as detailed in this article. Dashboa...
  • 12

    Feb
  • 12

    Feb

    Low Back Pain: Tips on Pain Relief and Prevention

    What can cause low back injuries? Many things can cause low back injuries–muscle strain or spasm, sprains of ligaments (which attach bone to bone), joint problems or a “slipped disk.” The most common cause is using your back muscles in activities you’re not used to, like lifting heavy furniture or doing yard work. A slipped disk (also called a herniated disk) happens when a disk between the bones of the spine bulges and presses on nerves. This is often caused by twisting while lifting. But many people won’t know what caused their slipped disk. In most cases, slipped disks and other back pain can be reli...
  • 12

    Feb

    SafariSpeed 2.11

    SafariSpeed just got a whole lot better. SafariSpeed 2 introduces an array of useful new features. In addition to removing Safari’s page loading delay and disabling favorite icons, SafariSpeed 2 can disable Safari’s cache for an even greater performance boost, turn on and off Safari’s debug menu and PDF support, and easily switch Safari’s interface between brushed metal and Aqua. To simplify and enhance your experience, SafariSpeed 2 combines the features of all of our previous applications into one in addition to adding new options. SafariSpeed 2.1 is a free upgrade for licensed users of SafariSpeed 2. It adds behind-the-scenes changes for an even greater performance boost, an improved reg...
  • 12

    Feb

    Mob Ladies: Women’s Roles in the Italian Mafia Are Growing

    In Italy, the first-ever study on women in Italian organized crime reveals that women are rising up the ranks to leadership positions. This is both because the mafia is changing, and women are changing the mafia. From la dolce vita, the sweet life, to the malavita, the underworld, the growing presence of women is being felt everywhere in Italy. Until recently, this was almost unthinkable. The first woman arrested for “criminal association” was just five years ago, in 1999. Police have known that women play a supporting role within the mafia: As mothers, wives, and daughters, they’ve carried out minor tasks. Filling in for locked up hubbies Occasionally, women have even stepped in to run things temporarily when their men have been jailed or murdered. But a new study
  • 12

    Feb

    Potion Factory Podcast Maker v1.2.9 Mac OSX

    Podcast Maker is a tool for Mac OS X that makes podcasting simple. Novices can become podcasters and professionals can podcast with much less effort and time. Download from RapidShare Size: 5.6MB Product homepage
  • 11

    Feb

    Publish iCal Calendars on the Internet

    Ever want to share your iCal calendars on the ‘net? Well, I have. Unfortunately, iCal publishing requires a server that runs the WebDAV protocol. Apple’s .Mac offers such a service, and .Mac, indeed, uses WebDAV. But .Mac costs money, and I’ve never seen a compelling enough reason to pay for it. Setting up iCal on a Macintosh server is also fairly easy, but it’s an awful lot of trouble to go to and a waste of resources if all you’re interested in is sharing your iCal calendars. But today I’ve discovered an easier and free way to do just that. Box.net offers 1 GB of online file storage for free. The data is accessible via the web, so you can get to it from any connected computer. They have a web interface for accessing you files. On Windows they also h
  • 11

    Feb

    13 Poin Apple iPhone

    Semenjak Apple mengumumkan kehadiran perangkat ponsel iPhone ke publik, muncul berbagai pandangan, pendapat maupun kritik untuk handset baru yang cukup menghebohkan ini. Berikut 13 hal-hal yang berkaitan dengan ponsel Apple iPhone : 1. Mengapa tidak memiliki kompatibelitas dengan 3G? Pertanyaan seputar 3G memang sangat terkait dengan pihak-pihak yang hobi melakukan streaming video dan audio ke ponselnya setiap saat. Tetapi dibutuhkan eksistensi dalam area dengan jaminan jaringan 3G yang besar. 3G akan menguras baterai lebih cepat daripada jaringan EDGE 2,5G. 2. Apakah ketiadaan 3G bermasalah walaupun iPhone memiliki Wi-Fi? Jika user hanya kadang-kadang ingin melakukan streaming media atau mendownload file, kemampuan Wi-Fi pada iPhone dapat menggoresnya. Jika berada pada hot spo...
  • 11

    Feb

    Coke SMRT

    Kartu remi hasil tukeran ama kado abang tahun lalu :D Impossible to Take Just Once (…unlike this ticket) Tiket SMRT sekali jalan. Jattu, Femina
  • 11

    Feb

    How to back up your Mac OS X Mail

    Usaha mengambil data dari HD yang rusak resmi gagal total. Usaha beralih mengambil semua setting yang sebelumnya digunakan di old iMac DV-SE 400MHz. Berikut beberapa step yang masuk ke dalam catatan. You can easily back up and restore Safari bookmarks, Address Book contacts, iCal calendars, and Keychains, as well as Mail accounts, rules, and Smart Mailboxes with Mac OS X 10.4 Tiger. The instructions in this document tell you how to manually back up these important files, even if you also use .Mac or iSync 2. When you manually create backup copies of your data, you should burn the backed up files to a CD or DVD, or copy them to another backup location (.Mac’s Backup can do this, too). It’s a good idea to back up important data to a place other than your hard disk, such as a bu
  • 11

    Feb

    PC portable app

    Download: 90MB List Apps: click here (Portable - carried or moved with ease; App - a computer program like a web browser or word processor) A portable app is a computer program that you can carry around with you on a portable device and use on any Windows computer. When your USB flash drive, portable hard drive, iPod or other portable device is plugged in, you have access to your software and personal data just as you would on your own PC. And when you unplug the device, none of your personal data is left behind. No Special Hardware, Use any ...
- Next

Author

Follow Me


Categories

Archive